Terug naar Weide

Bemesting

Belangrijk voor de weide is de bekalking. Zeker voor dit product zijn onze prijzen zeer scherp. Indien u over grote oppervlaktes beschikt, kan dit ook los bekomen worden. Beschikt u over een tractor, dan staat er een Prolog ter uwer beschikking waarmee u uw weide gronden kunt (laten) bekalken.

Bosmans levert niet alleen meststoffen aan de particuliere markt maar al evenveel aan de professionele markt. Zo zijn wij toeleveranciers aan de fruitteelt, tuin- en landbouw. Hierdoor genieten wij van een goede positie op de markt en zo kunnen wij al onze klanten een prima prijs/ kwaliteit aanbieden.

Zowel enkelvoudige als samengestelde meststoffen kunnen afgehaald of geleverd worden in zakgoed (25kg of 50kg), in bigbag of in bulk (van maart tot mei). Ook de meststoffen in bulk worden samengesteld in functie van het type weide: graas- of hooiweide.

Een zeer populaire meststof voor de weide is de Fertigreen Weidemeststof.


BosmansBertem_weidemeststof

Deze meststof is dé complete, samengestelde meststof voor paarden- en schapenweide. De meststof maakt gebruik van Entec en dit zorgt ervoor dat de meststof volledig milieuvriendelijk is. De stikstof wordt volgens behoefte van het gras vrijgegeven. Het gras kent geen groeispurt en het eiwitgehalte blijft laag.
De meststof bevat een belangrijk gehalte aan natrium. Dit bevordert de gezondheid van uw dieren en maakt het gras en hooi extra smakelijk.

 

 

 

 

 

Voor de tweede gift op de weide wordt vaak gekozen voor pure stikstof. Dit zorgt alleen voor groei en heeft verder weinig meerwaarde aan het gras. Stikstof kunt u bij ons bekomen in 25kg en 50kg zakken, in bulk en in bigbag.

Wilt u een beter beeld van wat en de hoeveelheid die u nodig heeft om uw weide nieuw leven in te blazen?
Dan kunt u ons ook contacteren via het contactformulier. Vermeld even of het gaat om een graasweide of hooiweide, wat de oppervlakte is en wat u graag zou gebruiken. Wij sturen u daarna een overzicht met alle nodige info.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.bosmansnv.be/consumenten/weide/bemesting/