Terug naar Kat

Kattenbakken en -vullingen

Heel belangrijk is de kattenbak. Bij het aankopen en het plaatsen van de kattenbak moet met veel zaken rekening gehouden worden. De bak moet steeds geplaatst worden waar de kat er goed bij kan maar toch voldoende privacy heeft. Als u meerdere bakken heeft, is het beter deze te verspreiden over uw huis in plaats van deze op een rij te plaatsen. Wat absoluut niet aangeraden is, is de kattenbak dicht bij eet- en drinkpotjes te zetten. Uw kat eet namelijk grotendeels met haar neus en zal zo haar eten laten staan. De keuze voor een open of gesloten kattenbak hangt af van het karakter van uw kat. Sommigen vinden het aangenamer afgesloten te zitten, anderen willen rond kijken. Naast deze twee soorten, kan u bij ons ook de hoekmodellen vinden die makkelijk in een hoek te plaatsen zijn en de jumbo-kattenbakken.

Katten zijn van natura heel propere dieren en moeten hun ontlasting altijd goed kunnen begraven. De kattenbak verschonen is niet het meest geliefde werk bij de katteneigenaars. Toch is dit van groot belang. Dagelijks, of tweemaal per dag, de ontlasting uit de bak scheppen is zeker een aanrader. Zo ga je voorkomen dat uw kat elders, en meestal op zeer ongepaste plaatsen, zijn behoefte gaat doen.

Wat is de beste vulling voor uw kat haar bak? Dit hangt volledig van uw kat af. Als men van jongs af uw kat gewend maakt aan een soort naar uw keuze, brengt dit in de toekomst geen problemen meer. In ons assortiment vindt u een uitgebreid gamma aan kattenbakvulling. Deze zijn allemaal klontervormend om het dagelijks leegmaken van de kattenbak makkelijker te maken.  Allereerst de meest populaire vulling van Extreme Classic, dit is fijne zand verreikt met babypoeder of lavendel tegen onaangename geurtjes. Daarnaast Canadian Fine van Versele-Laga, ook fijn zand met korrels die de geur neutraliseren. De Nature kattenbakvulling van Versele-Laga is een echte aanrader voor de milieubewuste katteneigenaar. De vuile vulling kan gewoon op de composthoop gedeponeerd worden. Nog een mogelijk is Cat’s Best. Deze vulling kan in het toilet weggespoeld worden. Nog in ons gamma vindt u de korrels van Catsan en Silica. Hoge kwaliteitsvulling die zeer absorberend en klontervormend is. Tot slot verkopen wij ook de prijs/ kwaliteit aantrekkelijke vulling Senegal van Versele-Laga. Alle vullingen kunnen verreikt worden met een geurtje van het camouflerende poeder van Oropharma.BosmansBertem_Kattenbak

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.bosmansnv.be/consumenten/dier/kat/kattenbakken-en-vullingen/