Terug naar Pluimvee

Voeders

BosmansBertem_kippenvoerPluimvee, een verzamelnaam waaronder men verstaat: kippen, eenden, ganzen, kalkoenen,… Vele soorten pluimvee, vele soorten voer. Er zijn verschillende graanmengelingen die voor elke soort kunnen dienen, toch is het beter het voer aan te passen naar behoefte van het ras.

De algemene graanmengelingen, denk maar aan Ardeens graan of Hennengraan van Versele-Laga of aan ons huismerk, de Bosmans graanmengeling, kunnen voor het meeste pluimvee dienen. Daarnaast is ons gamma van voeders nog uitgebreid naar elke soort pluimvee in elke levensfase.

Leghennen zijn zonder twijfel het meest populaire pluimvee. Van kuiken tot leghen en tot slachtrijp, voor elke fase een voer. Elke dag verse eitjes wordt snel een gewoonte. Tot uw kippen er opeens de brui aan geven. Dit is een veelvoorkomend probleem dat snel opgelost kan worden met een mengeling verreikt met legkorrel.

Witvlezige en geelvlezige kuikens, in de volksmond gekend als vleeskippen, dienen degelijk gevoederd om zo een betere vleeskwaliteit te bekomen. Het voer hangt ook af van de levensfase. In ons gamma opfokvoer, vindt u van geboorte tot slachting het juiste voer.

Kalkoenen worden vaak voor het vlees gekweekt maar zijn ook een echte aanwinst in de tuin. Zo verwerken zij ook heel wat keukenafval. Belangrijk hierbij is de juiste soort voer kiezen. In ons Dindo– gamma van Versele-Laga vindt u het beste voer voor deze robuuste vogels.

Fazantachtigen, hieronder verstaat men fazanten, parelhoenders, patrijzen en kwartels. Belangrijk voor deze dieren, zowel als het gaat om slachtdieren of siervogels, is omega-3. Het Show-gamma van Versele-Laga is hiermee verreikt.

Watervogels waaronder o.a. eenden, ganzen en zwanen, worden gevoederd met ons Duck-gamma van Versele-Laga. Deze samenstelling bevat alle nodige vitaminen, koolhydraten, vetten en eiwitten die deze dieren nodig hebben. Het gamma is ook opgesteld naargelang de levensfase van het dier.

Het voer is verkrijgbaar in zakken van 20kg en 4kg. Een keuze maken uit dit grote assortiment is niet altijd evident. Onze medewerkers helpen u graag met de nodige uitleg uw keuze te maken.

BosmansBertem_kippenvoer2 BosmansBertem_kippenvoer3

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.bosmansnv.be/consumenten/dier/pluimvee/voeders/