Terug naar Tuinzaden en plantgoed

Plantaardappelen

Elk plantseizoen begint bij ons met de verkoop van pootaardappelen, -uien en -sjalotten. Dit van februari tot begin mei. De periodes zijn natuurlijk ook afhankelijk van de weersvooruitzichten. Een uitgebreide keuze tegen zeer democratische prijzen. Zowel vroege als late, vastkokende als bloemige aardappelen vindt u in ons assortiment.
Een greep uit ons assortiment:Aanbod plantaardappelen
Bemesting
Om de opbrengst van de aardappelen te bevorderen, opteren velen ervoor om de aardappelen te bemesten. Bij ons vindt u verscheidene meststoffen die hiervoor dienst kunnen doen.

Behandeling:
Om uw aardappelen te behandelen vindt u in ons assortiment allerhande middelen. Alsook in ons ecologisch gamma.

Hoe gaat u best te werk?

 • Voorkiemen
  Om het voorkiemen te stimuleren, leg je de aardappelen best naast elkaar in bakjes. Deze zet je dan op een lichte en warme plaats. De kiemen die aan het plantgoed komen zijn dik en zo’n 1 à 2cm groot. Het voorkiemen heeft als doel dat je sneller kan oogsten. Je neemt zo een 2-tal weken voorsprong.
 • Uitplanten in volle grond of bak
  Aardappelen worden geplant in rijen met een afstand van 30 tot 50cm tussen de knollen. Tussen de rijen houdt u best een 50 tot 75cm afstand. Je plant de aardappel een 5-tal centimeter diep. Als de plantaardappel wat groter is, plant je deze best ook wat dieper. 
 • Aanaarden
  Aanaarden is een belangrijke stap in het proces tot een goede oogst. Wanneer de stengels ongeveer 15cm hoog zijn, hoogt u de grond aan elke kant van de rij een 15-tal cm op. Zo worden de jonge scheuten terug grotendeels bedekt. Om de drie à vier weken herhaal je dit proces. Het ophogen van de rijen bevordert de groei van de knollen en voorkomt dat er licht aan komt.
  Tip: Tijdens het ophogen dient u best wat kalium toe. Dit stimuleert het dikken van de aardappel.
 • Oogsten
  Vanzelfsprekend hangt dit af van het soort plantgoed waarvoor u gekozen heeft. Vroege rassen kunt u na een 90-tal dagen oogsten. Half vroege na 100 dagen en late rassen na 120 dagen. 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.bosmansnv.be/consumenten/tuin/tuinzaden-en-plantgoed/plantaardappelen/