Terug naar Kat

Verzorging & toilettage

Iets wat vaak over het hoofd wordt gezien bij de kat is de verzorging. Katten wassen zich meermaals per dag zelf maar dit is niet altijd voldoende. Zeker niet wanneer u een kat heeft die vaak op pad gaat buitenshuis. Het wassen van een kat is niet altijd evident dus probeer dit zo aangenaam mogelijk te maken. Allereerst door uw kat te kammen en alle knopen en groot vuil te verwijderen. Een borstel aangepast aan het haartype van uw kat is hier onmisbaar. Naast het standaard assortiment kammen en borstels, kunt u in de winkel ook de kattenborstel van Furminator vinden.

Een goede shampoo is noodzakelijk. Een kat haar huid heeft namelijk een andere zuurtegraad dan die van de mens en een foute shampoo kan ernstige huidproblemen veroorzaken. De shampoos uit ons assortiment van de merken Pet Head, Beaphar en Oropharma zijn de aanraders.

Ook katten, vooral buitenhuiskatten, kunnen last krijgen van vlooien en teken. Deze moeten zo snel en zo goed mogelijk bestreden worden met onze producten van Beaphar en Edialux.

BosmansBertem_Verzorging kat

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.bosmansnv.be/consumenten/dier/kat/verzorging-toilettage/