Terug naar Geiten & schapen

Voeders

BosmansBertem_Schapen-en geitenvoedersGezonde schapen en geiten vragen om evenwichtige, geschikte voeding. Het voederniveau moet steeds aangepast worden aan de leeftijd van het dier, de levensfase en het productieniveau.

Opgepast bij het kopen van schapenvoer. Bepaalde schapen zijn zeer gevoelig aan koper. Daarom zijn al onze schapenvoeders van Versele-Laga kopervrij. Ons ovi-gamma bestaat uit vier verschillende soorten schapenkorrel. Daarnaast vindt u bij ons ook kwaliteitsvolle kunstmelk in poedervorm voor lammeren. Na de biest, is dit de perfecte opvolgmelk.

Vooral ooien en lammeren hebben een hoge behoefte aan vitaminen, mineralen en spoorelementen. Onze likemmer van Quartes is hier het perfecte middel voor. De toegevoegde kruiden en plantenextracten zorgen voor minder last van wormen en diarree. Onze standaard likstenen kunnen voor schapen ook dienst doen. Sommigen daarvan bevatten echter koper. Dus best even raad vragen aan onze medewerkers.

Geiten zijn van natura dieren met veel energie en echte klimmers. Ook zij hebben nood aan een aangepaste voeding. Ons capri-gamma van Versele-Laga bestaat bijgevolg uit drie verschillende soorten. Deze ook aansluitend op de levensfase van uw dier. Deze voeders kunnen evenzeer gebruikt worden voor herten, lama’s en hangbuikvarkens.

Ook ruwvoer is zeer belangrijk bij schapen en geiten. Gerst en maisvlokken worden het meeste bovenop de mengeling gegeven. Deze kan u vinden in ons Mijten gamma.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.bosmansnv.be/consumenten/dier/geiten-schapen/voeders/